Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul Diadrastiko Europaiko Sxoleio, şcoală particulară din Varkiza – Atena–Grecia, unde au fost organizate mai multe activităţi. Partenerii au fost întâmpinaţi pe ritmurile unor imnuri europene şi au asistat la activităţi artistice la Şcoala Primara DES. Partenerii au discutat despre planul de proiect pentru următorii 2 ani. Apoi ei au participat la un seminar – Evadare în natură de la orele plictisitoare.

A doua zi, reprezentanţii şcolilor partenere au fost primiţi de primarul Gregory Kostandellos şi echipa sa de la primărie. Toți participantii au asistat la un seminar despre Educaţia în Grecia şi în special în regiunea 3V Vari Varkiza- Voula. Apoi s-a făcut turul proprietăţii Zahaios. Participanţii au luat parte la un atelier tradiţional de recoltare şi prelucrare a măslinelor. Deasemenea, s-a vizitat zona Sourio şi templul lui Poseidon .

A treia zi, membrii din proiect au descoperit bagajul cultural istoric din Atena. S-a vizitat ansamblul Acropolele și împrejurimile cu situri arheologice .

A patra zi, Toți participantii au vizitat grădiniţa DES, au participat la scurte activități interactive, la spectacole susținute de elevii din grădiniţă . Partenerii au asistat la diferite ore (matematica, literature,limbi străine ), la un seminar dedicat învăţământului preşcolar – (Matematica în natură ) şi la dezbaterea referitoare la modul cum poate natura influența și transforma educația. Apoi s-a vizitat Centru de salvare al broaștelor ţestoase. După turul galerie, s-a urmărit un documentar tematic și s-au purtat discuții pe tema salvarea animalelor cu risc mare de dispariție.

A cincea zi , partenerii au participat la atelierul de Grădinărit din incinta şcolii . La sfârşitul zilei de lucru s-a realizat o petrecere de final de mobilitate, unde elevii au prezentat un spectacol cu cântece şi dansuri tradiționale grecești, din diferite părţi ale țării gazdă. În cadrul ședinței coordonatorilor de proiect, s-au discutat diferite aspect și s-au decis următoarele:

Toate materialele realizate în cadrul proiectului vor fi încărcate în spațiul Eco Child driver

Turcia va asigura accesul la Folderul Eco Child tuturor membrilor din proiect .

Social media Turcia va fi responsabilă pentru activitatea pe platforma ETwinning.

Grecia se va asigura de deschiderea și administrarea paginii de Facebook a proiectului.

Toți partenerii vor posta pe mediile lor oficiale sigla Erasmus și vor dedica un spațiu special proiectului.

S-au prezentat rezultatele la concursul pentru alegerea logo-ului şi s-a anunțat sigla castigatoare.

Primul mini proiect stabilit în proiect a fost îndeplinit cu succes .Toți partenerii vor colabora la realizarea unor tutorial, broșuri, desene animate, imagini despre poluare și măsuri recomandate de combatere poluării . Acestea vor fi încărcate pe drive Eco Child în timp util

Lituania va începe sa lucreze la al doilea miniproiect, iar partenerii vor contribui prin încărcarea pe drive a materialelor despre reciclare.

Grecia va monitoriza activitatea pe drive, îndeplinirea activităților stabilite, încărcarea materialelor pe drive, respectarea termenelor.

Diseminare și valorizare: Va fi creat un proiect Etwinning ce va continua după finalizarea acestui parteneriat Erasmus, deoarece este cel mai eficient mod de a împărtăși toate informațiile. Materialele vor fi publicate în continuare. Vor fi efectuate sondaje la câteva luni după finalizarea proiectului și vor fi realizate activități locale. Vor fi organizate periodic activități de igienizare și informare în zonele verzi și în parcuri. Conturile și site-urile de socializare vor rămâne şi după încheierea proiectului si vor fi actualizate cu știri și videoclipuri interesante.

Echipa de mobilitate: Țiganea Cristina Maria , Buliga Mihaela, Rada Gabriela, Georgeta Zidarescu

Varkiza – Atena – Grecia

24-30 noiembrie 2019