Școala Gimnazială Specială pentru Deiciienți de Vedere a fost reprezentată de un grup format din 4 elevi cu deficiențe de vedere și două cadre didactice .

Prima intrunire de mobilitate s-a desfăşurat in data de 09 mai la partenerul elen – Peiramatiko Scholeio Panepistimiou, din Thessalonic. Toti participantii au fost integrati in activitati de spargere a gheții cu tematici din Uniunea Europeana, celebrandu-se Ziua Europei . Dupa turul scolii PSPTh, gazdele au atras toti partenerii intr-un tur al orasului , realizand o acțiune verde în centrul istoric vechi, presarand informatii tematice.

A doua zi – 10 Mai

A fost dedicata activitatilor cercetasesti, realizate in Tabăra cercetășilor marini: activități pe bază de apă – canotaj. Cu maiestrie au pus in scena legenda lui Alexandru cel Mare, toti participantii au avut roluri in legenda Ninfelor, familiarizandu-se cu legendele, cultura, istoria Greciei Antice. Seara a culminat cu un foc de Tabără in inima taberei ”Sea Scouts”

A treia zi – 11/Mai

Dupa vizita culturala prin orasul vechi, s-au realizat jocuri tematice la scoala. Partenerii, grupati in echipe mixte, au fost ghidati de elevii scolii gazde- intr-un circuit pietonal in zona culturală (centrul orașului).

S-a vizitat Muzeul Arheologic/Turnul Alb- simbolul orasului, s-a organizat un PicNic in stil grecesc la campusul universitar, unde elevii au realizat apoi jocuri de grup.

4 zi , 12/MAI-JOI

Toti partenerii au fost invitati sa porneasca pe urmele lui Alexandru cel Bun , cunoscand Macedonia antică și Băile termale. S-a vizitat situl arheologic și muzeul din asezarile stravechi Pella si Almopia, apoi templul lui Dionysos la Orma Village.

13/MAI-VINERI

In ultima zi, s-au organizat diferite activitati sportive in curtea scolii, unde elevii au putut alege dintr-o gama variata .

A urmat ceremonia de premiere si petrecerea de rămas bun la care au participat si elevii scolii gazde alaturi de comitetul de parinti .

In cadrul sedintei de management s-au stabilit datele necesare pentru organizarea ultimei mobilitati din proiect, gazduita de coordonatoul din Germania, la sfarsitul lunii iunie.

Prof. Tiganea Cristina

Prof. Diana Drăghiţă

 

 

Thessaloniki, Grecia

08 – 14 mai 2022