Tema întâlnirii care a avut loc la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere (SPDV), a fost – utilizarea poveștilor terapeutice.

Au fost organizate următoarele activități:

Prima zi

La SPDV, partenerii de proiect au fost întâmpinați de un comitet de profesori și s-a realizat turul școlii.

Întâlnirea a demarat cu prezentarea partenerilor care au oferit informații despre fiecare școală implicată în proiect. După ce partenerii au participat la activițile interactive – s-a realizat un atelier de povești terapeutice în natură – la muzeul Dimitrie Gustti.

A doua zi

Reprezentanți ai școlilor partenere au participat la un seminar despre Modalități de utilizare a Poveștilor Terapeutice. Respectând specificul școlii, s-a rulat povestea audio – Pictorul orb.

În cadrul seminarului Pinocchio, participanții, împărțiți în grupuri mici au fost implicați activ – la atelierul Pinocchio, o păpușă încâlcită.Au urmat jocuri de grup având ca temă personajele din Alice în Țara Minunilor. Ziua a urmat cu un atelier de realizare a unor măști personalizate, inspirate din povești terapeutice. După amiază, partenerii s-au familiarizat cu diverse povești istorice în cadrul vizitei culturale la Muzeul Parlamentului

A treia zi

Partenerii au participat la atelierele despre Povești și metafore terapeutice. Au urmat sesiuni de Meditație, Nemo – Emoția principală, Marea sunt eu! „-Ei au contribuit la realizarea unei povești terapeutice, Din înțelepciunea țărilor – proverbe – proverbe terapeutice. S-au familiarizat cu diverse moduri de utilizare a secvențelor de filmele în terapie.

A urmat un moment inedit în care partenerii au întâlnit unii absolveți ai școlii, foști elevi care au depășit obstacolele cauzate de deficiență și care au descoperit și dezvoltat propriile lor talente. Elevi integrați în învățământul de masă – Andrada care cântă și a câștigat multe concursuri. Lotul olimpic de paraclimbing, condus de Răzvan , un atlet de performanță, instructor și campion internațional paraolimpic la alpinism.

Spre sfârșitul zilei, partenerii au participat la un atelier de alpinism, urmat de un atelier muzical terapeutic – Povești sonore terapeutice

A patra zi

Membrii proiectului au descoperit beneficiile terapeutice ale sării la mina Slănic Prahova. Au profitat de timpul petrecut în mină prin jocuri de grup.

A cincea zi

S-a organizat o petrecere finală unde au fost prezentate imagini din numeroase spectacole cu cântece și dansuri tradiționale din diferite părți ale țării.

În cadrul întâlnirii, partenerii de proiect au discutat diferite aspecte organizatorice. S-au pus în discuție posibile date pentru următoarele mobilități ce se vor desfășura pânăîn 2023 în Italia Estonia Lituania Grecia Turcia:

Toți participanții la mobilitate au concluzionat faptul că tema stabilită în proiect a fost îndeplinită cu succes.

Bucharest – Romania 

6 – 10 September 2021