În perioada 20-24 septembrie 2021, a fost organizată a doua mobilitate în cadrul proiectului „ECO CHILD”  la Școala Gimnazială Specială pentru Deficiențe de Vedere din București – România.

Parteneri din Turcia, Grecia, Lituania, au fost implicați într-un program stabilit de comun acord.

Ziua lucrătoare 1/20 septembrie 2021

La SPDV, partenerii au fost întâmpinați de o comisie de profesori, conform tradiției, cu pâine și sare. După turul școlii, s-au desfășurat activități artistice cu materiale reciclabile. Ulterior au participat la întâlnirea de proiect, „Oportunități în perioada Pandemiei”, și la seminarul – Programe Eco în România. După-amiază a avut loc vizita la Rezervația Naturala Delta Văcărești, situată în inima Bucureștiului, unde s-au putut observa speciile protejate aflate pe cale de dispariție. Seara s-a încheiat cu o cină festivă.

Ziua lucratoare 2/21 septembrie 2021

Partenerii din proiect au participat la mai multe ateliere tematice – Adaptarea Materialelor-Reutilizare, Reciclare. S-a susținut workshop despre Psihologia Ecologică. Spre finalul programului, partenerii au realizat „Costume Ecologice” și au participat la Seminarul realizat de absolvenți școlii – Campioni Nevăzători  la escaladă.

După-amiaza, au participat la o sesiune de alpinism, și s-au familiarizat cu vechea cultură românească din satul țărănesc la Muzeul Dimitrie Gusti. Seara, toți partenerii au participat la o cină tradițională, specială.

Ziua lucratoare 3/22 septembrie 2021

S-au desfășurat scurte seminarii – Economie de energie, Tratamente naturiste – Rețete bio minune – Uleiul hoților.  Împărțiți în mici grupuri, invitații au putut asista la diferite ore: geografie, muzică, terapie ocupațională, educație fizică etc. În cadrul atelierului „Cum transformă natura educația”, musafirii  au participat la un atelier gospodăresc de realizare a unei rețete de toamnă– Castraveți murați.

După prânz, partenerii s-au implicat în activitatea interactivă – Cuvinte încrucișate Tactile. În cadrul atelierului realizat la cutia luminoasă, toți partenerii au contribuit la conceperea unei povești comune despre încălzirea globală, intitulată Pinguinul Pino.

Ziua lucratoare 4/23 septembrie 2021

Membrii proiectului au descoperit beneficiile plimbării în natură, în cadrul vizitei culturale la Sinaia, vizitând Castelul Peleș. Au apreciat natura din telecabină și apoi la 1400 înălțime în Munții Bucegi.

Ziua lucratoare 5/24 septembrie 2021

A avut loc o petrecere finală de mobilitate, unde au fost prezentate imagini de la diferite petreceri cu cântece și dansuri tradiționale din diferite părți ale țării. Au fost înmânate Diplome tuturor partenerilor pentru participarea la mobilitatea și la activitățile speciale.

În cadrul întâlnirii partenerilor de proiect, s-au discutat diferite aspecte organizatorice cu privire la mobilitățile următoare ce se vor desfășura in Lituania ( martie 2022) și Turcia (iunie 2022).

Toți participanții la mobilitate au concluzionat faptul că tema stabilită în proiect a fost îndeplinită cu succes.

București – Romania

20 – 24 septembrie 2021