Nr. 2021-1-SI01-KA220-SCH-000027873

BORDERS OF TANGIBLE

Rezumatul proiectului

Proiectul „Borders of tangible” este un proiect Erasmus+, Acțiunea Cheie 2, finanțat de Comisia Europeană. Implementarea proiectului a început oficial pe 1. 11. 2021. Durata proiectului este de 3 ani.

Perioada de derulare a activităților proiectului și numărul mobilităților 2021-2024,  / 5 mobilitati

Beneficiarii proiectului:

  • ​​Profesori din școlile de masă;
  • Profesori psihopedagogi  (educatori speciali) ai copiilor cu deficiențe de vedere;
  • Familie – aparținători
  • Fundații /Asociații
  • alte persoane interesate

Obiectivele proiectului

01.

Manual – Recomandări comune  pentru adaptarea materialului didactic vizual  pentru nevăzători.

02.

Colectare de materiale vizuale adaptate gratuit accesibile pentru atingerea obiectivelor de învățare și a standardelor de cunoștințe pentru nevăzători și cu deficiențe de vedere.

03.

Instrucțiuni de utilizare a materialelor didactice vizuale  adaptate și prezentărilor video pentru profesorii nevăzători  și cu deficiențe de vedere.

Rapoarte Mobilitati

”BORDERS OF TANGIBLE” – Raport privind mobilitatea din Belgrad

În perioada 27 februarie -28 februarie 2023 s-a organizat la Școala Pentru Elevi Cu Deficiențe De Vedere Veljko Ramadanović“ din Belgrad, Serbia, a treia mobilitate de proiect. La această întâlnire, au  participat 2 cadre didactice de la Școala Gimnazială Specială...

”BORDERS OF TANGIBLE” – Raport privind prima mobilitate

ZIUA 1 Recunoașterea traseului de la cazare la școală și identificarea mijloacelor de transport necesare Vizitarea Centrului IRIS: Biblioteca - cărți adaptate și braille Grădina senzorială Vizitarea școlii (săli de clasă, atelier activități gospodărești, atelier artă,...