In perioada  28 Noiembrie  – 2 Decembrie  2022 s-a desfășurat mobilitatea de proiect organizată la Atena, Grecia. Din partea școlii au participat 5 cadre didactice. Școala gazdă, Special Gymnasium and Lyceum of Athens a implicat activ toti participantii din școlile partenere:

  • Klaipedos Litorinos mokykla , coordonator din Lithuania
  • Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere –Romania
  • Ämmuste Kool – Estonia
  • Emin Emine Teoman Ozel Egitim Is Uygulama din Turcia
  • Istituto Professionale di Stato “Maffeo Pantaleoni”- Italy

 In prima zi, Liceul special din Atena a organizat turul scolii si jocuri de cunoastere si spargere a gheții de tip –  pânză de păianjen. A urmat un  seminar cu  Prezentarea programelor școlii și Prezentarea Situației Educației Speciale în Grecia. Dupa sesiunea de Jocuri atletice – jocuri grecești antice adaptate elevilor cu dizabilitati, a urmat un program traditional de „Bucătărie grecească”

Ziua urmatoare a fost dedicată atelierelor : Joc „Escape room”.,Joacă și învață: Jocuri de istorie, activitati  în aer liber- Călărie terapeutică, Ziua s-a finalizat cu o  Cina tradițională cu muzică grecească.

  A treia zi, toti partenerii au fost implicați in diferite  jocuri digitale,  gamification – realitate virtuală – jocuri video adaptate elevilor cu dizabilităi ,  Joc ”Treasure Hunt”,  Atelier: Joacă-te și învață cu păpuși – cum să iți confecționezi o marioneta și apoi să îi dai viață în povești . Programul s-a incheiat cu jocuri psihomotorii.

Dupa amiază, gazdele au însotit partenerii într-un tur în Centrul Cultural Niarchos.

In ziua a patra, gazdele au organizat jocuri istorice in centrul cultural din Delphi.

In ultima zi s-a discutat  despre următorii pași în cadrul activităților proiectului. S-au decis etapele de realizare si implicarea tuturor partenerilor  pentru realizarea  Raportului  final de  anul următor.

La finalul mobilitatii  toti partenerii au fost invitati să participe la un  Spectacol ceremonial de încheiere  intitulat  „Sub mare”, unde copiii  cu dizabilitati motorii , insotiti de cadre didactice din scoala , au realizat un spectacol de teatru modern impresionant.

După încheierea mobilitîții , membrii echipei de mobilitate vor sustine un atelier împreună cu alte cadre didactice din școală , unde  vor mentiona  activitati, jocuri , softuri prezentate in cadrul intalnirii de la Atena  .Vor fi prezentate informatii despre mobilitatea de la Atena  in cadrul consiliilor profesorale.

Se vor posta informatii pe site-ul proiectului si fiecare partener va afișa pe pagina oficială a scolilor partenere .

 

Echipa de mobilitate

Cazan Cosmina Irina

Tiganea Cristina

Petrescu Bogdan   

Petrescu Dana            

Moldoveanu Iuliana 

Atena – Grecia

28 Noiembrie – 2 Decembrie 2022