Partenerii proiectului au fost întâmpinați de organizația gazdă și de directorii Școlii ,,Dimitar Vlahov,, unde a avut loc întâlnirea.              

Întâlnirea a început cu câteva cuvinte de bun venit și o scurtă prezentare generală a proiectului și a continuat cu o scurtă vizită a școlii și a dotărilor acesteia.              

Partenerii proiectului au trecut prin agenda mobilității și au început prin a prezenta proiectul, activitățile acestuia și rezultatele.              

Echipa  din România a făcut o prezentare despre activitățile din cadrul LTTA cu elevii desfășurată în octombrie la București. Echipele din Macedonia de Nord și Serbia își împărtășesc părerile  și impresiile despre acestă întâlnire. S-a vorbit despre toate aspectele pozitive, dar și despre unele probleme pe care le putem schimba în timpul mobilităților cu elevii din Macedonia de Nord și Serbia.              

Partenerii din Macedonia de Nord și Serbia au făcut o prezentare despre ideile lor pentru activitățile din cadrul mobilității de la Skopie în luna mai 2023.             

S-a ajuns la concluzia că trebuie să facem o întâlnire online cu toți partenerii cu privire la numărul total de participanți atât pentru mobilități, cât și pentru alte probleme legate de logistică și organizare .              

La finalul întâlnirii s-a făcut turul școlii și s-a discutat despre bunele practici în lucru cu elevii cu deficiențe de vedere.             

În ultima parte a întâlnirii au fost invitați colegi de la școlile pentru deficiențe de vedere din Kosovo și Bosnia și Herțegovina și au fost prezentate activitățile și obiectivele proiectului STEAM, s-au propus activități în comun cu toate școlile pentru deficienți de vedere din zona Balcanilor . 

După decernarea certificatelor, toți participanții au fost invitați la un eveniment Aniversar al Școlii .

 

Participanti:

Anita C. Dimitrievska – Scoala ,,Dimitar Vlahov,, – Macedonia de Nord

Aleksandra Jakovchevska – Scoala ,,Dimitar Vlahov,, – Macedonia de Nord

Boban Spasencovski – Scoala ,,Dimitar Vlahov,, – Macedonia de Nord

Radmila Vidovic – Scoala ,,Veljko Ramadanovic,, – Serbia

Milica Cvetinovic – Scoala ,,Veljko Ramadanovic,, – Serbia

Cristina Tiganea – Scoala Pentru Deficienti De Vedere – Romania

Ion Popa – Scoala Pentru Deficienti De Vedere – Romania

Mihai Leoveanu – Scoala Pentru Deficienti De Vedere – Romania

 

Skopje, Macedonia de Nord

7 – 8 November 2022