Participanții la proiect au fost întâmpinați de coordonatorul proiectului și au primit informații despre mobilitate si activitatile de formare.  Participanții s-au cunoscut in cadrul unor activități energizante și au participat la o sesiune de mobilitate în sediul unde a avut loc antrenamentul.

În cadrul acestei mobilități s-au desfășurat următoarele activități:

In prima zi, dupa sosirea participanților, s-au facut oficialitatile de primirea si organizare, s-a facut turul scolii gazde,  s-a asistat la activitati demonstrative la clase si in sala de festivitati a scolii gazed CDI- Skopje.

A doua zi, programul a demarat cu activități si exercitii de energizare, de tip team building.

S-a asistat la un seminar de introducere în metodele de învățare bazate pe joc.

S-au facut demonstratii despre utilizarea jocurilor și a strategiilor de joc pentru îmbunătățirea învățării. Apoi, specilisti locali au prezentat exemple de  jocuri și  strategii de joc pentru îmbunătățirea învățării.

Toata lumea a  fost implicate intr-un workshop -Reflecția de la egal la egal.

Ziua urmatoare s-au realizat activitati bazate pe Gândire critică și creativă prin jocuri. S-au trasat  directii de identificare a unor  resurse pentru lecțiile de istorie pentru elevii CES , s-a sustinut un  Simpozion  si un workshop  avand ca tema Utilizarea dispozitivelor mobile pentru a sprijini învățarea la elevii cu CES.

Partenerii au fost invitati, ulterior, la o sesiune de Reflecție în grup.

A patra zi, s-a sustinut activitatea referitoare la Povești digitale si Cum se pot seta jocuri sociale în sălile de clasă.

Dupa amiaza, toti participantii au avut ocazia de a se implica activ in workshopul – Jocuri serioase pentru orele de curs.  Ca si celelalte zile, intalnirea s-a finalizat cu o sesiune de Autoevaluare activă.

Ultima zi a fost dedicate intalnirii de organizare a proiectului – Proiecte educaționale individuale, prezentare și evaluare.

S-au stabilit următorii pași de coordonare în cadrul proiectului.

S- a realizat Evaluarea mobilitatii desfasurate la Skopje si s-au inmanat  certificatele.

Toti partenerii au fost invitati la o Vizita ghidata de gajde a  obiectivelor turistice  din Skopje.

În timpul mobilitatii ,  participanții au fost ghidați și au dobândit cunoștințe  pentru următoarele:

– Abordări de bune practic , exemple practice pentru utilizarea instrumentelor bazate pe joc șia  metodelor de jocuri și gamification în educație în diferite țări;

– Metodelor bazate pe joc adaptate in functie de dizabilitate și accesibilitate;

– Avantaje și dezavantaje utilizării jocurilor în procesele educaționale;

– Jocuri care pot fi folosite acoperind diferite conținuturi și activități pentru a sprijini învățarea și comunicarea ;

– Utilizarea responsabilă și sigură a învățării bazate pe joc;

– Sesiuni de partajare în grup ce permite aplicarea jocurilor sociale în sesiunile  de la  clasă;

– Proiectarea, planificarea și scrierea de exemple de unități de planuri de lecție care implementează metode și abordări bazate pe joc;

– Exemple practice de utilizare a unor jocuri serioase pentru învățământul școlar;

– Exemple de utilizare a  jocurilor electronice (gamification) pentru iPad, Android, Win8 și alte dispozitive mobile în învățare.

În timpul mobilitatii , participanții au avut ocazia să viziteze 3 școli speciale pentru deficiențe de vedere, auz și dizabilități intelectuale și au fost informați despre diferite abordări în predarea istoriei cu  utilizarea jocurilor / gamification.

La finalul mobilitatii  s-a discutat  despre următorii pași în cadrul activităților proiectului. S-au decis

Partener turc va  trimită detalii clare despre activitățile de realizare a schitelor de lectii dirijate , toți partenerii să-și definitiveze  munca până la sfarsitul lunii decembrie. Și să înceapă pregătirea pentru activitățile planificate în cadrul Ghidului Nr 3.

Se vor posta informatii pe site-ul proiectului si fiecare partener va afișa  pe pagina oficiala a scolilor partenere .

Membrii echipei de mobilitate vor sustine un atelier impreuna  cu alte cadre didactice, unde  vor mentiona  activitati, jocuri , softuri prezentate in cadrul intalnirii de la Skopje .

 

Echipa de mobilitate :

Țiganea Cristina Maria

Popa Ion,

Leoveanu Mihai

 

Skopje, Macedonia de Nord

9 – 11 November 2022