De la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere  au participat  4 cadre didactice.

În cadrul acestei mobilități s-au desfășurat următoarele activități:

  • În cadrul proiectului „STEAM în școala secundară fără bariere pentru elevii nevăzători și cu deficiențe de vedere”, s-a participat la o activitate de învățare experimentală  (Learning Teaching and Training) organizat de I.E.S. Teguise în Lanzarote;
  • S-a organizat un Workshop – Plant species identification (Complejo Agroindustrial de Teguise)
  • Doamnele profesor de la Universitatea din Burgos,  Ana Herrero și Celia Reguera, împreună cu gazda Teno Osorio, de la I.E.S. Teguise, au susținut cursul „Calitatea apei”, destinat profesorilor din diferite școli gimnaziale din Lanzarote, precum și un atelier de experimentare cu elevi cu nevoi speciale de la I.E.S. Teguise;
  •  În programul LTT,  s-a susținut o sesiune practică de identificare a unor specii de plante prin intermediul mirosului, s-a vizitat și s-a realizat un atelier de degustare de săruri la  Salinas de Janubio S- a  vizitat  și s-a susținut o sesiune de degustare sinestezică în crama Vega de Yuco . S-au realizat câteva tururi tematice ghidate.  De asemenea , gazdele au oferit  mai multe informații despre moștenirea istorică și culturală a insulei (Salinas De Janubio, Charco De Los Clicos, Ermita De Los Dolores, National Park Timanfaya, Montañas del Fuego).

Membrii echipei de mobilitate vor prezenta informațiile esențiale în cadrul consiliilor profesorale, ședințele cu părinții, vor susține un atelier impreuna cu alte cadre didactice, unde  vor mentiona  activitati, jocuri, experimente STEAM adaptate pentru elevii cu deficiențe vizuale,  prezentate in cadrul intalnirii de la Lanzarote .

Se vor păstra diplomele participanților la dosarul proiectului  .

Se vor prezenta informatii pe site-ul proiectului si fiecare partener le va afișa pe pagina oficiala a scolilor partenere.

Echipa de mobilitate : Țiganea Cristina Maria, Rada Gabriela Aura, Ciulea Mihaela, Rusenescu Iustina

 

Poza de grup Lanzarote

Lanzarote, Spania

16 – 21 Februarie 2023